08-02-2014

Kate's Chicken tajine recipe




Ingredients: 

1 Small courgette - 2 carrots - 100g cherry tomatoes - small onion 
100g chickpeas - 500 ml chicken broth - 3 cups taboulez 
500g chicken - 2 teaspoon Ras El Hanout 
2 tbsp of concentrated tomato paste - 1 clove of garlic

Preparation: 

Cut the courgette, carrots and onion into chunks and halve the cherry tomatoes 

Cut the chicken  into cubes, rub them with the ras el hanout spices, and fry them briefly in olive oil 

Deglaze with a bit of chicken broth and throw everything into the tagine. 

Add the sliced ​​vegetables and cover with some chicken broth.

Cover the tajine and put in the oven for approx. 1h at 180 degrees.

Throw the taboulez in a large serving bowl and cover with the rest of the broth. 

Simply cover and let rest a few minutes. 

Stir with a fork or spoon to prevent it from sticking to each other and season with salt and pepper. 

Add some fresh sliced mint or coriander before serving.


Enjoy!




Ingredienten:

Kleine courgette - 2 wortels - 100g kerstomaatjes – kleine ui

100gr kikkererwten – 500 ml kippenbouilon – 3 kopjes taboulez

500gr kipfilet – 1 tl Ras El Hanout

2 el harrissa of tomaat concentrĂ© – 1 teentje look

Bereiding:

Snij de courgette, de wortels en de ui in stukjes en halveer de kerstomaatjes

Snij de kip of het lamsvlees in blokjes, wrijf ze in met de ras el hanout

 kruiden, en bak deze even aan in olijfolie.

Blus met een beetje van de kippenbouillon en gooi alles in de tajine.

Voeg de gesneden groenten toe en overgiet met wat kippebouillon.

Ziezo dit kan in de oven gedurende +/- 1h op 180 graden.

Gooi de taboulez in een grote serveerschaal en overgiet met de rest van de bouillon.

Even afdekken en enkele minuutjes laten rusten.

Ga nu even met een vork of lepel door de taboulez om te vermijden dat deze aan

 mekaar kleeft en kruid nog even af met peper en zout.

Voeg voor het opdienen nog wat gesneden munt- of Korianderblaadjes toe.


Smakelijk !!!

1 opmerking: