Ingredients:
1 Small courgette - 2 carrots - 100g cherry tomatoes - small onion
100g chickpeas - 500 ml chicken broth - 3 cups taboulez
500g chicken - 2 teaspoon Ras El Hanout
2 tbsp of concentrated tomato paste - 1 clove of garlic
Preparation:
Cut the courgette, carrots and onion into chunks and halve the cherry tomatoes
Cut the chicken into cubes, rub them with the ras el hanout spices, and fry them briefly in olive oil
Deglaze with a bit of chicken broth and throw everything into the tagine.
Add the sliced vegetables and cover with some chicken broth.
Cover the tajine and put in the oven for approx. 1h at 180 degrees.
Throw the taboulez in a large serving bowl and cover with the rest of the broth.
Simply cover and let rest a few minutes.
Stir with a fork or spoon to prevent it from sticking to each other and season with salt and pepper.
Add some fresh sliced mint or coriander before serving.
Enjoy!
Ingredienten:
Kleine courgette - 2 wortels - 100g
kerstomaatjes – kleine ui
100gr kikkererwten – 500 ml
kippenbouilon – 3 kopjes taboulez
500gr kipfilet – 1 tl
Ras El Hanout
2 el harrissa of tomaat concentrĂ© –
1 teentje look
Bereiding:
Snij de courgette, de wortels en de
ui in stukjes en halveer de kerstomaatjes
Snij de kip of het lamsvlees in
blokjes, wrijf ze in met de ras el hanout
kruiden, en bak deze even aan in
olijfolie.
Blus met een beetje van de
kippenbouillon en gooi alles in de tajine.
Voeg de gesneden groenten toe en
overgiet met wat kippebouillon.
Ziezo dit kan in de oven gedurende
+/- 1h op 180 graden.
Gooi de taboulez in een grote
serveerschaal en overgiet met de rest van de bouillon.
Even afdekken en enkele minuutjes
laten rusten.
Ga nu even met een vork of lepel
door de taboulez om te vermijden dat deze aan
mekaar kleeft en kruid nog even
af met peper en zout.
Voeg voor het opdienen nog wat gesneden
munt- of Korianderblaadjes toe.
Smakelijk !!!
delicious!!
BeantwoordenVerwijderen